Uber

Über Amsterdam bestaat weer bijna een half jaar. Ze hebben de hype fase doorstaan en lijken een blijvertje te worden. Ik betaal graag extra voor een betrouwbare dienst een goede service en blijkbaar genoeg andere mensen met mij. De Amsterdamse taxi had een probleem en kon een quality incentive goed gebruiken.

Über (2010) is een startup limo-taxiservice uit San Francisco. Het concept was direct een succes in de VS. Na een succesvolle launch in Londen, Berlijn en Parijs was vorig jaar december eindelijk Amsterdam aan de beurt. Sindsdien raak ik binnen Amsterdam geen andere taxi meer aan.

Limo

Het concept werkt zonder cash of telefoongesprek. Nadat ik me de eerste keer heb aangemeld ben en mijn creditcardgegevens op hun site hebt achtergelaten download ik de Über App van de site. De app maakt gebruik van de GPS gegevens van mijn iPhone zodat Über weet waar ik ben. Op een kaart worden de beschikbare taxi’s in de buurt weergegeven en de aanrijtijd (ETA) in minuten. Via een button plaats ik de ritaanvraag. Direct zie ik de naam, foto en gegevens van de chauffeur. Wel zo’n veilig idee voor mensen die ‘s nachts wil worden opgehaald en de stad nog niet kennen. De taxi kan ik live in de app volgen. Vlak voordat de taxi arriveert ontvang ik nog een alert per SMS.

Uber Iphone

Ook het type auto staat er voor de herkenning bij. Dat is in Amsterdam normaliter een auto uit het “Black Car” concept:  Een zwarte limo type BMW 7, Audi A8 of Mercedes S-klasse met achterin een minibar.  SUV’s zijn er op aanvraag. Een perfect Nederlands sprekende chauffeur, keurig in pak houdt de deur voor me open – drie dingen die ik Amsterdam al jaren niet meer heb meegemaakt. Tijdens de rit vraagt hij of de temperatuur in de auto in orde is. Als ik wil praten begint hij een gesprek, maar zolang ik druk op mijn iPad bezig ben zegt hij niets. Zo hoort het.

City Marketing

Een ritje van de Pijp naar Pakhuis de Zwijger kost me €18,- Hier moet ik wel bijzeggen dat ik de eerste ritten gratis heb gemaakt door het bezoek aan meetups of congressen waarmee Über een deal had. Ik denk dat die early adaptor kortingen hun langste tijd hebben gehad. Ik schat ze 40% duurder dan een reguliere taxi, maar daar krijg ik een goede experience voor terug. Bovendien zullen ze niet omrijden. Immers, na de rit krijg ik een routekaartje en het afgeschreven bedrag per mail bevestigd. De app de mogelijkheid om de chauffeur te reviewen. Daar gaat een zelfreinigende werking van uit.  Dat had mijn Spaanse gasten van vorig jaar veel geld kunnen besparen, toen ze op het Centraal Station door een morsige taxi door de halve stad waren geloodsd en voor mijn deur €30 mochten afrekenen (normale ritprijs €12).

Alles hosanna dan? Nou niet helemaal. De TCA is niet blij met het initiatief en de gemeente Amsterdam zit nog vast in oud denken als het gaat om City Marketing. De Über kun je niet op straat aanhouden en heeft geen taxi-licht. Dit is tegen de regels. Ik hoop dat de lokale overheid inziet dat een goed visitekaartje meer voor de stad kan betekenen dan verouderde regulering en gevestigde belangen.

Über proberen?

Wil je ook Überen? Klik dan op mijn invite. Je krijgt €10 korting op je eerste rit (en ik ook).