Philips Command Center Radian 6

Het Social Media Command Center van Philips geeft realtime alle relevante conversaties weer. Het scherm is c.a 6m x 2m groot.

 

Vlak voor het sluiten van het jaar word ik herinnerd aan mijn blog. Door iemand die uit een van mijn posts citeerde. Tot mijn ontzetting zie ik dat het laatste bericht van me al ruim 10 maanden oud is. Hoog tijd voor een update.

Wat is er gebeurd afgelopen 10 maanden? Zoveel dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen. Bij de ontwikkelingen op professioneel vlak dan maar. In April verhuisde ik van Ordina naar Clockwork – het online bureau van Ordina. De transfer kwam op een bijzonder goed moment. Vrijwel direct werd ik voorgesteld aan de afdeling Digital Services van Philips met de vraag of ik ze kon helpen de Social Media strategie, een van de zes onderdelen van het zeer omvangrijke Digital@Scale programma, om te zetten in tastbare zaken. Executiekracht dus. Deployment, Operational Excellence, het trainen van de markten en businessgroups en het opzetten van een service & support model. Hoe kon ik weigeren?

Social Analytics

Na een korte periode van project- en resource planning (wat moet er precies gebeuren en wie hebben we daarvoor nodig?), impact analysis (wat gaat er voor de business veranderen?) en financial planning (wat gaat het kosten?) kon ik in Mei beginnen met het werven en aannemen van de juiste collega’s. Intussen zijn we een goed draaiend team van 5 man waarvan ik een dubbelrol als teamlead en senior specialist heb. Wat we doen? We brengen Social Listening & Analytics naar alle markten en businessgroups van Philips. Wereldwijd. Dat zijn 14 businessgroups, 17 markten, social listening in 30+ talen. Meer dan 400 business/market combinaties luisteren met honderduizenden combinaties van zoekwoorden op social media wat (potentiele) klanten en belangrijke influencers over Philips, zijn producten en campagnes zeggen. We leiden mondiaal honderden marketing professionals op en onze configuratie in Radian 6 (de tool waarop ons werk steunt) is een van de grootste die Salesforce ooit heeft gezien. So much for the numbers.

En daar hoort wat globetrotten bij. De laatste maanden verzamel ik vliegtickets en hotelbonnen van onder andere Hamburg, Warschau, Istanbul en Dubai. En verder was ik in Parijs, New York en Montreal. Omdat volgende maand Italie, Asean Pacific en France live gaan reist mijn steun en toeverlaat Matthijs naar Milaan en Singapore en de andere held Lucel naar Parijs, waarna ik in Maart mijn opwachting mag maken in Moskou en Rio de Janeiro. En niet te vergeten onze high potentials Erik en Martijn, die vanaf Amsterdam/Eindhoven HQ met hun configuratie en service excellence aan de basis staan van dit alles. Een reizend theater dus. Vanaf Februari gaan we ook starten met Social Engagement en Publishing, waarna het hele circus zich herhaalt. En dat allemaal om van die honderden online professionals net zo’n social media enthousiastelingen te maken als wij zijn!

Zie ik Clockwork dan nog ooit? Gelukkig is daar met wat passen en meten nog ruimte voor. Sterker nog: het zal nog meer worden. Vanaf komend jaar zal ik ad interim de Social Playground binnen Clockwork gaan leiden omdat een collega op zwangerschapsverlof gaat. Een nieuwe uitdaging erbij dus. En zie ik mijn huis nog wel eens? Zeer onregelmatig maar alles staat er nog prima  bij – niet in laatste plaats door mijn schoonmaakster die trouw alles bijhoudt. Bovendien heb ik mijn huishouden nogal grondig geautomatiseerd zodat ik van af de andere kant van de wereld kan zien of mijn planten water nodig hebben. Ben ik toch nog een beetje thuis.

Al met al is 2014 businesswise een zeer dynamisch en succesvol jaar geworden. En 2015 lijkt ook alles in zich te hebben om dit te gaan evenaren of zelfs overtreffen. En prive? Daar vertel ik de volgende keer verder over want een van mijn goede voornemens is dit blog weer de aandacht geven die het verdient!

Een zeer gelukkig, succesvol en liefdevol 2015 allemaal!