Plastic Windmolen

Ja mensen, we komen met iets nieuws. Een pizzadienst die alleen maar bezorgt als het regent. Fijn he? En dat voor het dubbele van de normale prijs. U wilt niet? Jammer voor u want wij vinden van wel. Want we vinden u te dik. U moet afslanken en onze pizza’s zijn caloriearm. 

Caloriearm wonderland

Nou ja, we bezorgen niet helemaal als het regent. Het moet wel hard genoeg regenen. Niet te hard want dan kunnen we de weg niet op. Ook niet te zacht, want als maar de helft van de optimale hoeveelheid neerslag valt, bezorgen we u maar 1/8e punt van de pizza. Voor prijs van een hele uiteraard. Als er nog minder regen valt komen we helemaal niet. Eigenlijk regent het maar drie weken per jaar zodanig dat we een hele pizza kunnen bezorgen. Betrouwbaar toch?

Maar dat doen we met een hele nobele reden. Het verminderen van uw calorieverbruik, want wij vinden u dus te dik en van onze pizza’s valt u af. Niet helemaal trouwens. Het eerste half jaar zult u gewoon blijven aankomen. Waarschijnlijk nog wel langer, maar daarna beloven wij u het caloriearme wonderland. Als het regent tenminste. Heel soms regent het te lang optimaal. Dan bezorgen we u ongevraagd pizza’s die u verplicht moet opeten want we kunnen ze niet kwijt in onze opslag. We noemen dat gratis maar in feite heeft u natuurlijk al vooraf betaald. Logisch toch?

10.000.000 katten

Eigenlijk vonden we die 3 weken optimale regen per jaar ook wel wat weinig dus daar hebben we wat op bedacht. We verplaatsen onze bezorgdienst heel ver van u vandaan op een plek waar het maarliefst 5 weken per jaar optimaal regent. Vijf Hele Weken! Dat betekent wel dat we extra wegen moeten aanleggen en extra zware motoren moeten bouwen om de pizza’s bij u te krijgen. We weten eigenlijk nog niet helemaal of dat technisch haalbaar is en tegen welk budget. Maar we hopen in de toekomst nog wat innovaties te kunnen doen, zoals het krijgen van meer water uit een druppel regen. Realistisch toch?

Maar als we dan eenmaal optimaal draaien kunnen we van onze pizza’s wel 10.000.000 katten voeden. Waarom we rekenen in katten en niet standaard in calorieën? Ja, met katten klinkt het zo lekker veel. Bekt lekker in rapporten en maakt altijd heel veel indruk op consumenten die een kat hebben. Op journalisten ook trouwens. Dat katten maar een fractie van alle calorieën verbruiken zeggen we er lekker niet bij, haha. Laat staan dat pizza’s maar 12% zijn van onze totale consumptie uitmaken. En zo communiceren we al jaren en niemand die daar een kritische vraag over stelt. Integer toch?

Alleen maar goede bedoelingen

Wie heeft dat allemaal bepaald? Euuh.. nou wij dus. Wij zijn van Nederlandse Regenpizza Associaties, Weightwatchers, de Nederlandse Vereniging van Pizzaovenbouwers, en de verenigingen van werkgevers en werknemers. We hebben alleen maar goede bedoelingen. We hebben gezamenlijk bij het kabinet succesvol gelobbyd voor het Nationaal Calorie Akkoord. Dat was nodig want voor ons project want we hebben behoorlijk veel van uw belastinggeld nodig. We moeten namelijk duizenden extra dure regenpizza ovens bouwen om aan uw vraag (haha u is niets gevraagd, woordgrapje) te voldoen.

Maar het project levert het land duizenden gesubsidieerde banen en een paar gesubsidieerde miljoenenorders op. Zoals u begrijpt doen we dit allemaal uit zuiver altruïsme; Uit een oprechte bezorgdheid voor uw gezondheid. Waarom u dan niet vertegenwoordigd was? Je moet 5 wolven en een schaap niet vragen wat er op het menu komt he, gekke consument! Dus we hebben gezamenlijk in uw afwezigheid besloten dat u de rekening betaalt. Democratisch toch?

Traditionele pizza’s

Hoe u dat merkt? Nou we gaan de pizza’s van dat goedkope Italiaanse pizzaboertje op de hoek en zijn Turkse concullega een blokje verder zwaar belasten zodat ze bijna net zo duur worden als onze regenpizza. Zo u ziet hebben we een ijzersterke businesscase.

Maar u wilt ook de resterende 47 weken van het jaar eten? Sjesus waar is dat nou goed voor? Oh anders gaat u dood? Ja dat is op zich wel een punt. Dan kunnen we u geen regenpizza’s meer slijten. Maar ook daar heeft het Nationaal Calorie Akkoord over nagedacht! Bij het Italiaantje en Turkje bouwen we als backup een aantal snel schakelende traditionele ovens (PDF Alert), die direct aanspringen als het stopt met regenen. Zo kunnen we u het hele jaar bezorgen. Een nadeeltje van die ovens is dat ze supervette pizza’s leveren. Echte caloriebommen zijn het, maar om te voorkomen dat u daarvan aankomt hebben we die pizzeria’s superzwaar belast. Weet u nog?

Of we referenties hebben gechecked? Maar natuurlijk. We hebben in Spanje en Duitsland gekeken. Werkte prima daar. Op wat kleine dingetjes na. Wie de rekening gaat betalen van de regenpizzarevolutie en meer van dat soort details. Verder wat aanstellerij dat de economie schade ondervindt door de sterk gestegen voedselprijzen. En mensen blijken, ondanks miljardeninvesteringen, maar nauwelijks af te vallen. Hoe we dat allemaal gaan oplossen bekijken we later wel. Goed doordacht, toch?

Toch?

TOCH?