Nike Air MaxHoewel ik al tijden hardloop heb ik nog nooit meegedaan met een wedstrijd. Voor alles moet een eerste keer zijn dus heb ik me door een vriend laten overhalen voor de Leidse Singelloop. Een rondje om de binnenstad van Leiden van ruim 7km. Sportief gezien niet helemaal top notch, maar dat wordt goed gemaakt door het grote veld en het massale publiek dat  al lang en breed aan de vrijmibo zit terwijl ik nog aan de warming up ben. Filelopen dus de 1e kilometer, waardoor een toptijd dus niet mogelijk is. Dacht ik.

De 1e kilometer was een drama vanwege het drukke veld. Omdat ik vrij ver achter in het veld startte was het vooral slalommen en in opengevallen gaten springen. Maar ik onderschatte het effect van het publiek en vooral van de medelopers die als richtpunten dienen. Richtpunten motiveren en maken van je wedstrijd steeds kleine afzonderlijke wedstrijdjes. Dat wist ik al van marathonlopers en wielrenners, maar is het apart om het aan den lijve te ondervinden. Volgende doel: Die man met het blauwe shirt inhalen. Uiteindelijk waren de resterende 6 kilometer eerder een veredelde sprint dan een hardloopwedstrijd met een nieuw PR als gevolg. Gemiddeld 5’04” per kilometer (inclusief de 1e trage) en een recordpace van 4’49” in kilometer 6.

Direct Mail van Runkeeper en Notch

Ik ren (nog steeds) met runkeeper. Het bevalt me uitstekend. Overstappen op de Nike-app heb ik overwogen, maar dan ben ik al mijn opgebouwde trainingsdata kwijt. Runkeeper is ook fijn, omdat het niet doet aan direct mail. Tot vrijdagavond dan, toen ik deze mail kreeg. Normaal zou ik dit niet op prijs stellen, maar deze vind ik zo netjes getarget dat ik hem hier plaats en ik zelfs notch overweeg te testen. Op naar de volgende wedstrijd. Dat wordt waarschijnlijk een 10 km loop in het Leidse, waarvoor 2 vrienden zich al hebben ingeschreven. En die Nike Air Max? Die staat er omdat ik dringend nieuwe gear moet aanschaffen.

To be continued