msterdam Underground Stadswandeling

Als newbie werkzoekende had ik me voorgenomen actief aan het werk te blijven en niet op de bank te gaan hangen. Vrijwilligerswerk dus,  maar wat te doen? Ik wilde absoluut bijblijven in de ICT, internet en social media maar wel op een plaats die ik nog niet eerder had gezien. Momenteel werk  ik met een team vrijwilligers 1 dag per week voor het project Amsterdam Underground.

De onderwereld van vroeger

Amsterdam Underground biedt stadswandelingen aan op de Wallen, gegidst door ex-daklozen (en dat zijn vaak ook ex-verslaafden).  Het mes snijdt aan twee kanten: De gidsen hebben een dagbesteding en geïnteresseerden kunnen via de verhalen van hen kennismaken met alles wat de Amsterdamse onderwereld van vroeger te bieden had. En de verhalen van de gidsen liegen er niet om.

Neem Frank (53 en nu 2 jaar clean na 35 jaar heroïneverslaving en dakloosheid) die vertelt hoe de heroïne naar Nederland kwam en de Wallen ontwrichtte, hoe de Zeedijk een no-go area was, waar hij als junk at en sliep (als hij dat al deed), hoe hij zijn drugs bijelkaar stal en hij overleefde in een dog-eat-dog onderwereld waarin hij minder waard was dan een vlieg aan de muur. Elke gids heeft zijn eigen unieke verhaal en relatie met de buurt.

Online strategie

Ik ga me bezighouden met de hele online strategie van het project en de achterliggende techniek. Precies de gebieden waar ik me professioneel graag mee bezighoud: Een combinatie van techniek (scripting, design), strategie, projectmanagement, marketing, communicatie en analyse. Eerst ga ik samen met een designer de website op orde maken (Nieuwe layout, verbeteringen in SEO). Daarna, als er tijd voor is en we genoeg content kunnen creëren of cureren, begin ik met een nieuw communicatieplan waarmee Amsterdam Underground weer op social media actief kan worden. Uitdagingen genoeg dus.

Het jonge team bestaat verder uit een klantenwerver,  een begeleider van de gidsen, een boekingsmanager en een fotobewerker die allemaal de ambitie hebben om dit project groot en bekend te maken. Het projectteam kenmerkt zich gelukkig door een  verfrissende geitenwollensokkenloosheid en een schrijnend gebrek aan ‘ja-maar’ denken. Verder kennen we geen verkokering en mag iedereen ideeën aandragen die buiten zijn eigen verantwoordelijkheden vallen. Allemaal zaken die ik ook graag zie terugkomen in mijn ideale betaalde werkomgeving. (Ja, ik ben nog steeds beschikbaar als consultant, strateeg of projectleider, mensen)

Stadwandeling boeken

Wil je een keer meelopen met een van onze gidsen en hun unieke kijk op de Amsterdamse onderwereld van weleer krijgen? Boek een stadswandeling hier. Het kan vanaf 4 personen* voor €10 p.p. cq een minimumbedrag v an €40 als je met minder bent. Maximale groepsgrootte is 12 (dus €120). Ben je door de wandeling enthousiast geworden. Zeg het verder! Zowel op social media als gewoon met je stem. Word of Mouth Marketing is het beste wat ons kan overkomen!

*Op de site staat nog een minimum van 8 personen, maar die moet nog worden aangepast. De eerste actie die ik ga doen als ik de passwords heb! Verder gaan we natuurlijk kijken naar een fancy boekingsmodule.